fbpx

babyshower-spelletjes

babyshower-spelletjes

Babyshower spelletjes

 

Een babyshower is een ontzettend leuke manier om de komst van een baby te vieren. Meestal wordt een babyshower als verrassing voor de aanstaande mama georganiseerd. Vriendinnen, familie, moeders en oma’s doen allemaal mee.

Als je een babyshower organiseert, mogen de spelletjes natuurlijk niet ontbreken! Er zijn talloze babyshower spelletjes die je kunt spelen tijdens de babyshower.

Ik verzamelde een aantal van de leukste babyshower spelletjes voor je. Hier staan ze allemaal op een rij. Probeer met het kiezen van spelletjes voor de babyshower ook goed rekening te houden met de wensen en voorkeuren. van de aanstaande mama. Niet alle spellen passen bij alle mama’s.

 

De verschillende babyshower spelletjes op een rij:

 

Babyshower spelletje: Baby Bingo

Baby Bingo is een leuk spelletje om te spelen op de babyshower. De bedoeling is dat iedereen een bingo kaart krijgt. Vervolgens schrijft iedereen in elk vakje een kado, waarvan ze denkt dat de aanstaande moeder het gaat krijgen. Telkens wanneer ze een kado opent dat op je bingokaart staat, streep je het af. Wie het eerst 5 op een rij heeft, heeft gewonnen.

Babyshower spelletje: Wensen voor de baby

Wensen voor de baby is misschien niet een echt spel, maar wel erg leuk om te doen op de babyshower. Laat alle gasten hun mooie wensen voor de aanstaande baby opschrijven. Je kunt de baby veel geluk toewensen, of veel gezondheid. Of je kan wensen dat de baby veel vrienden zal gaan hebben in de toekomst. Het is een mooie manier om de aanstaande baby alvast welkom te heten!

Babyshower spelletje: Voorspellingen voor de baby

Met dit spel laat je alle gasten van de babyshower voorspellen wanneer de baby geboren wordt, wat de naam wordt, lengte, gewicht en kleur ogen. Superleuk om later, als de baby geboren is, te zien wie er gelijk heeft gekregen!

Babyshower spelletje: Babyshower alfabet spel

Iedereen krijgt een papier met daarop alle letters van het alfabet. Op dit vel moet bij elke letter een woord worden ingevuld dat iets te maken heeft met baby’s. Wie het eerst voor alle letters iets heeft ingevuld, heeft gewonnen! Een leuke manier om de baby kennis van iedereen te testen!

babyshower_alfabet

Babyshower spelletje: Babyshower quiz

Dit spelletje is leuk om te combineren met het uitpakken van de kado’s. Tegelijkertijd check je de kennis van de aanstaande mama met een uitdagende vragenlijst! Telkens wanneer ze een vraag goed beantwoordt mag ze een kado openmaken.
Extra leuk: verzin voor elk fout antwoord een opdracht die ze moet uitvoeren!
Klik hier om helemaal gratis een printbare PDF te downloaden met een Babyshower Quiz, vragen én antwoorden!

Babyshower spelletje: Luier ruiken

De één vindt dit ontzettend leuk, de ander vindt het misschien een wat flauw spel. Het zal hoe dan ook wel op de lachspieren werken tijdens de babyshower! Speel dit spel met 10 luiers en voorzie ze van verschillende geuren. Denk hierbij aan bloemen geur extract, baby olie etc.  Op elke luier schrijf je een nummer. Laat de gasten van de babyshower allemaal alle 10 de luiers ruiken. Laat ze vervolgens per luier opschrijven wat ze denken te ruiken. Degene die de meeste goede antwoorden heeft wint.

luier ruiken

 

Hoeveel spelletjes speel je op de babyshower?

 

Genoeg inspiratie dus voor leuke babyshower spelletjes. Maar; hoeveel spelletjes speel je nou eigenlijk op de babyshower?
Dat ligt er vooral aan in hoeverre de aanstaande mama van spelletjes houdt. De babyshower moet vooral voor haar natuurlijk leuk zijn.

Vaak merk je ook tijdens de babyshower wel wanneer er genoeg spellen zijn gespeeld. De aandacht verslapt dan misschien wat en de gasten hebben er niet zo’n zin meer in. Probeer niet van tevoren heel strikt te bepalen hoeveel spellen je speelt. Tijdens de babyshower ontdek je vanzelf wanneer het genoeg is.

Uitnodiging

Voorspellingen voor de baby

Wensen voor de baby

Baby Bingo

3 Reacties

 1. Donna

  Hi Renee.

  Wat een leuke spelletjes voor de babyshower! Vooral het luier ruiken lijkt me erg leuk 😀
  Ik heb ze gelijk gedownload!

  Dank je wel

  Antwoord
 2. Renate

  Superleuk deze gratis babyshower spelletjes! De babyshower was een groot succes!

  Antwoord
 3. Paula Janssen

  Deze spelletjes zijn echt superleuk ! Niet moeilijk om inspiratie op te doen voor je baby-shower.
  Het luier ruiken bijvoorbeeld is een grappig spel.
  Dez gratis spelletjes zijn een echte aanrader voor een leuk feest.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Summary
Review Date
Reviewed Item
Babyshower spelletjes
Author Rating
51star1star1star1star1star