Baby shower

babyshower

Een baby shower is een uit Amerika overgewaaide traditie. Het is bedoeld om de aanstaande mama eens even flink in het zonnetje te zetten. Maar wat is het nou eigenlijk precies, en waar moet je allemaal aan denken als je een babyshower organiseert? Lees hier de beste tips voor de ultieme baby shower voor jouw vriendin of zus! Zo weet je zeker dat jouw babyshower een groot succes wordt.

TIP: Klik hier voor Babyshower spelletjes!

 

Wanneer organiseer je de baby shower?

Een babyshower wordt meestal georganiseerd tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. In die periode is de zwangere nog fit genoeg om ook echt te kunnen genieten van het feest. Ze is nog lekker mobiel en kan meedoen aan alle activiteiten die worden georganiseerd. Wanneer de bevalling te dichtbij is heeft ze er waarschijnlijk geen energie meer voor.

 

 

Wie organiseert de baby shower?

Er is eigenlijk geen vaste regel voor wie de babyshower organiseert. Meestal wordt deze taak opgenomen door een goede vriendin van de zwangere, of haar moeder. Het gaat erom dat het iemand is die dichtbij de aanstaande moeder staat. Deze persoon weet wat de zwangere leuk zou vinden op haar babyshower, maar ook wat vooral niet. Dat is goed om rekening mee te houden in de organisatie.

 

 

 

Waar organiseer je de baby shower?

Een babyshower wordt meestal bij iemand thuis georganiseerd. Je ziet tegenwoordig ook steeds vaker dat er bijvoorbeeld een zaaltje wordt afgehuurd. Steeds meer locaties bieden babyshower arrangementen, bijvoorbeeld in combinatie met een high tea. Voordeel daarvan is dat je thuis minder rommel hebt. Nadeel is uiteraard dat er een hoger kostenplaatje aan vast zit. Het ligt er dus een beetje aan wat je precies wilt doen, en wat het budget is voor de babyshower.

 

 

Wat zijn leuke baby shower spelletjes?

Op een babyshower worden eigenlijk altijd wel babyshower spelletjes gedaan. Denk hierbij aan dingen als: baby bingo, raad het geslacht of het babyshower alfabet. Vaak wordt ook aan de gasten gevraagd om hun persoonlijke wensen en voorspellingen voor de baby te noteren. Of om de naam en geboortedatum te voorspellen. Er zijn ook wat flauwere spellen te verzinnen, zoals luier ruiken. Het is maar de vraag of de aanstaande mama daarvan houdt. Houd daar dus een beetje rekening mee.

 

 

Wat zijn lekkere baby shower hapjes?

De hapjes zijn een belangrijk onderdeel van de babyshower. Vaak zie je een volle tafel met allerlei soorten hapjes. Je kunt ervoor kiezen om zelf in de keuken te gaan staan, of je laat de hapjes bezorgen. Wat ook een goed idee is, is om alle gasten van de babyshower een hapje te laten meenemen. Dit scheelt jou als organisator natuurlijk veel tijd. En de gasten vinden het leuk om actief te worden betrokken bij de babyshower. Kijk hier voor meer tips over zoete en hartige babyshower hapjes.

 

 

Wat is een leuk baby shower cadeau?

Het verzinnen van een leuk babyshower cadeau kan lastig zijn. Je hoeft het echter niet heel moeilijk te maken. Het kan een cadeau zijn gericht aan de aanstaande baby, zoals kleertjes of speeltjes. Maar een babyshower is een feestje om de aanstaande mama in het zonnetje te zetten. Je kunt dus ook denken aan een lekker luchtje voor haar, of iets anders waarmee ze zichzelf kan verwennen.

 

 

Overige baby shower tips

  • Bepaal van tevoren of de babyshower wel of geen verrassing is voor de aanstaande mama. Meestal is dit zo, en dien je daar dus rekening mee te houden wanneer je bijvoorbeeld mensen gaan uitnodigen. Als je al weet dat ze niet van verrassingen houdt, kun je het misschien beter wel van tevoren aankondigen.
  • Zorg dat de babyshower niet al te lang duurt, anders wordt het wellicht te vermoeiend voor de zwangere. Een ochtend, middag of avond is voldoende. Je wilt de aanstaande mama niet teveel vermoeien.
  • Vergeet niet om de babyshower vast te leggen, dus maak veel foto’s en filmpjes. Deze zijn zo leuk om later terug te kijken.
  • Laat alle gasten van de babyshower een Babyshower Gastenboek invullen. Dit is een leuke herinnering voor later voor de zwangere. Zo kan ze nog lang met veel plezier terugkijken op haar babyshower.

babyshower-gastenboek

👉 TIP: Babyshower Spelletjes Pakket

Organiseer je binnenkort een babyshower?
Dan is dit Babyshower Spelletjes Pakket een must!

Wat zit er allemaal in dit printable Babyshower Pakket?


✓ Spel: Babyshower Quiz
✓ Spel: Wensen voor de Baby
✓ Spel: Baby Bingo
✓ Spel: Babyshower Alfabet
✓ Spel: Luier Ruiken

Tijdelijk voor slechts €4,95!
(normale prijs is €9,95)

Summary
Babyshower organiseren met gratis Babyshower Pakket
Article Name
Babyshower organiseren met gratis Babyshower Pakket
Description
Om het organiseren van een babyshower nog leuker en gemakkelijk te maken, heb ik een gratis printable Babyshower Pakket gemaakt!
Author
Publisher Name
Illustrations by Renee
Publisher Logo