Wanneer organiseer je een babyshower?

 

wanneer_babyshower

Wat is een babyshower?

 

Een babyshower wordt steeds vaker gehouden als voorbereiding op het moederschap. Het is een traditie overgewaaid uit de Verenigde Staten, die inmiddels in ons land ook mateloos populair is. In principe kan iedereen een babyshower organiseren, mits je maar dicht genoeg bij de mama to be staat. Meestal wordt een babyshower georganiseerd door een goede vriendin of familielid.

Een babyshower is een gezellig feestje speciaal georganiseerd voor de aanstaande mama. De babyshower wordt dus voor de bevalling gehouden. Het is de bedoeling om haar even lekker te verwennen met veel gezelligheid, hapjes, kado’s en leuke activiteiten. Meestal zijn er op de babyshower alleen vrouwen aanwezig, maar je ziet ook steeds vaker dat de partner van de partij is.

Wanneer organiseer je een babyshower?

 

Er is geen vaste regel voor wie de babyshower moet organiseren. Meestal wordt dit gedaan door een naaste vriendin of familielid van de zwangere. Er is wel een leidraad voor wanneer de babyshower het beste plaats kan vinden. Meestal wordt de babyshower georganiseerd tussen week 32 en week 36 van de zwangerschap. De aanstaande mama is dan nog fit en mobiel genoeg om van het feest te kunnen genieten.

Vaak wordt de babyshower bij iemand thuis georganiseerd, maar je ziet ook steeds vaker dan er bijvoorbeeld een zaaltje wordt afgehuurd. Veel lokaties hebben speciale babyshower arrangementen, vaak in combinatie met een high tea. Het voordeel daarvan is natuurlijk dat je thuis geen rommel hebt. De babyshower zal echter wel wat duurder uitvallen.

πŸ‘‰ TIP: Babyshower Spelletjes Pakket

Organiseer je binnenkort een babyshower?
Dan is dit Babyshower Spelletjes Pakket een must!

Wat zit er allemaal in dit printable Babyshower Pakket?


βœ“ Spel: Babyshower Quiz
βœ“ Spel: Wensen voor de Baby
βœ“ Spel: Baby Bingo
βœ“ Spel: Babyshower Alfabet
βœ“ Spel: Luier Ruiken

Tijdelijk voor slechts €4,95!
(normale prijs is €9,95)