Ik heb een babyshower geregeld voor mijn beste vriendinnetje, die zwanger is van een jongetje.

 

Van tevoren lang nagedacht over de activiteit: bij haar thuis of niet? Actiefs (met spelletjes) of liever iets rustigs?

Nou is mijn vriendin altijd al wel hungry, maar nu ze zwanger is al helemaal! Iets met eten zou het worden dus 🙂 Ik regelde een leuke high-teaplek en we hebben dankzij Renée’s babyshower spelletjes (die ik kado kreeg via haar website) ook nog iets leuks tussendoor kunnen doen.

Familie (oma, tantes en moeder), vrienden en collega’s: we hebben net als de zwangere een heerlijke (en lekkere!) dag gehad!

Dank Renée voor het babyshower boek en alle extra’s die je gratis beschikbaar stelt. Het is ontzettend leuk ontvangen!

Babyshower organiseren: de 7 stappen naar een succesvolle babyshower

 

babyshower organiseren

TIP: Klik hier voor GRATIS Babyshower spelletjes!

Moet je een babyshower organiseren? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Als je een babyshower organiseert komt er veel op je af. Vaak doe je het voor een goede vriendin, of een familielid, en dan wil je natuurlijk dat alles goed gaat.
En dat de babyshower in de smaak valt!

Wil je een babyshower organiseren? Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de organisatie van een babyshower.
1. Wanneer vindt de babyshower plaats?
2. Is het een geheim voor de aanstaande mama of niet?
3. Wie nodig je uit?
4. Waar vindt de babyshower plaats?
5. Babyshower spelletjes en activiteiten
6. Babyshower hapjes
7. Cadeautip

 

Wanneer vindt de babyshower plaats?

Een babyshower vindt normaal gesproken plaats zo’n 2 maanden voor de uitgerekende datum. De aanstaande mama is dan nog fit genoeg om gezellig mee te doen. En vaak is het geslacht van de baby dan al bekend, zodat je daar eventueel rekening mee kunt houden.
Qua tijdstip zou ik adviseren om de babyshower in de middag te plannen, aangezien veel zwangeren het ‘s avonds niet heel lang volhouden.

Is het een geheim voor de aanstaande mama of niet?

Vaak is een babyshower een verrassing voor de aanstaande moeder. Zij wordt dan dus niet betrokken bij de organisatie. Met een smoesje wordt ze op de dag van de babyshower naar een lokatie gelokt, waar het feest zal plaatsvinden.
Niet iedereen houdt van dit soort verrassingen. Vooral bij zwangere vrouwen willen de hormonen nog wel eens opspelen, en vinden ze dingen die ze normaal gesproken heel leuk vinden nu opeens helemaal niks.
Probeer dus een beetje rekening te houden met de mama in kwestie.

Als je al weet dat de aanstaande moeder sowieso niet van verrassingen houdt, is het beter om de babyshower niet geheim te houden. Je kunt de babyshower dan gewoon inplannen en de moeder van tevoren inlichten. Het feestje wordt daar niet minder gezellig om!

Wie nodig je uit?

Van oudsher worden op een babyshower (schoon)moeders, (schoon)zussen en vriendinnen uitgenodigd. Meestal zijn er geen mannen aanwezig op de babyshower. De meeste mannen vinden er waarschijnlijk ook niks aan! Denk er goed over na welke personen voor de aanstaande moeder belangrijk zijn en welke mensen ze dus graag op haar babyshower wil hebben.

Waar vindt de babyshower plaats?

De babyshower kan op verschillende lokaties plaatsvinden. Je zou het kunnen organiseren bij de aanstaande moeder of bij iemand anders thuis. Je kunt het ook bijvoorbeeld in een restaurant doen. Er zijn veel lokaties die babyshower arrangementen verzorgen. Het voordeel daarvan is dat je thuis niet met de rommel zit. Maar het ligt natuurlijk ook aan het beschikbare budget.

Babyshower spelletjes en activiteiten

Meestal is een babyshower georganiseerd rondom het spelen van babyshower spelletjes. Denk hierbij aan naam / geslacht raden, babby bingo enz. Er wordt ook vaak aan alle gasten gevraagd een babyfoto van zichzelf mee te nemen om dan te raden wie het is.
Voor een aantal van deze spelletjes heb ik hele leuke gratis printables gemaakt. Je kunt deze bestanden downloaden en uitprinten, en ze gebruiken op de babyshower. Ook zitten er uitnodigingen bij. Kijk hier voor de gratis babyshower spelletjes.

Babyshower hapjes

Een babyshower is geen babyshower zonder hapjes. Een babyshower duurt vaak een aantal uur, dus hapjes en drankjes zijn een belangrijk onderdeel. Je kunt ervoor kiezen om zelf in de keuken te gaan staan als je dat leuk vindt. Of je bestelt kant en klare hapjes. Als je de babyshower in een restaurant organiseert wordt er daar voor de hapjes gezorgd.
Lees hier meer tips over babyshower hapjes.

Babyshower cadeau

Als gast van een babyshower kun je natuurlijk niet aankomen zonder cadeau. Hier vind je de 5 leukste babyshower cadeau tips.
Wat je als organisator van de babyshower eigenlijk niet zou moeten vergeten, is een babyshower gastenboek.
In een gastenboek kunnen alle gasten van de babyshower hun persoonlijke wensen en voorspellingen van de babyshower opschrijven. Ook kunnen er foto’s van de babyshower worden ingeplakt, waardoor mama en baby later nog een prachtige herinnering aan de babyshower zullen hebben!

👉 TIP: Babyshower Spelletjes Pakket

Organiseer je binnenkort een babyshower?
Dan is dit Babyshower Spelletjes Pakket een must!

Wat zit er allemaal in dit printable Babyshower Pakket?


✓ Spel: Babyshower Quiz
✓ Spel: Wensen voor de Baby
✓ Spel: Baby Bingo
✓ Spel: Babyshower Alfabet
✓ Spel: Luier Ruiken

Tijdelijk voor slechts €4,95!
(normale prijs is €9,95)

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star